Εκτύπωση σελίδας

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Praxis -Slabs

Νέο πρόγραμμα Praxis-Slabs

To Praxis-Slabs αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για την διαστασιολόγηση πλακών  σε μελέτες του Etabs

To Praxis-slabs προσφέρει :

Διαστασιολόγηση οπλισμένου σκυροδέματος σύμφωνα με τον Ε.Κ.Ο.Σ 2000 ή ΕΝ 1992-1-1:2001(Διέρειστες,τετραέρειστες,τριέρειστες συμπαγείς,σάντουιτσ,πρόβολοι κτλ)

Δυνατότητα σχεδιασμού σε προκαθορισμένες θέσεις

Υπολογισμός των ροπών όπλισης κατά Hahn, από ροπές πεπερασμένων

Σχεδιασμός για ροπές - τέμνουσες σε O.K. και Ο.Κ.Λ

 

 

Περισσότερα Περισσότερα

RELEASE NOTICE SAP2000V17

 

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του SAP2000.

Η έκδοση 17 του SAP2000 αποτελεί αναβάθμιση της έκδοσης SAP2000V 16

Σημαντικότερες Βελτιώσεις στο SAP2000 V17 (v17.0.0):

  • βελτιώσεις στην απόκριση του περιβάλοντος χρήστη
  • βελτιώσεις στα γραφικά DirectX 
  • βελτιωμένη σύγκλιση 
Περισσότερα Περισσότερα

SAFE 2014

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του SAFE.

Η έκδοση 2014 του SAFE αποτελεί αναβάθμιση της έκδοσης SAFE 12.3.2

Σημαντικότερες Βελτιώσεις στο SAFE 2014 (v14.0.0):

  • Διαστασιολόγηση Οπλισμένου και Προεντεταμένου σκυροδέματος σύμφωνα με τον κανονισμό ACI 318-11.
  • Διαστασιολόγηση Οπλισμένου και Προεντεταμένου σκυροδέματος σύμφωνα με τον Ιταλικό κανονισμό NTC 2008.
Περισσότερα Περισσότερα

EC - PRAXIS Series

ec praxis  

Στα πλαίσια της ανάπτυξης εργαλείων για διαστασιολόγηση,η GSI Engineering αποφάσισε την ανάπτυξη μίας σειράς προγραμμάτων λεπτομερούς διαστασιολόγησης με τους Ευρωκώδικες. Τα προγράμματα αυτά λειτουργούν ως ανεξάρτητες εφαρμογές όπως η διαστασιολόγηση μεμονωμένων κόμβων μεταλλικών διατομών, EC PRAXIS 3J. Υπάρχει όμως και η ουσιαστική δυνατότητα να διαβαστούν αυτόματα αρχεία από το ETABS ή το SAP2000 στις εκδόσεις των προγραμμάτων EC PRAXIS 3J for ETABS ή for SAP2000 και EC PRAXIS 4Β for ETABS ή for SAP200

Τα EC PRAXIS series λειτουργούν ως ανεξάρτητες εφαρμογές όπως η διαστασιολόγηση μεμονωμένων κόμβων μεταλλικών διατομών, EC PRAXIS 3J. Υπάρχει όμως και η ουσιαστική δυνατότητα να διαβαστούν αυτόματα αρχεία από το ETABS ή το SAP2000 στις εκδόσεις των προγραμμάτων EC PRAXIS 3J for ETABS ή for SAP2000 και EC PRAXIS 4Β for ETABS ή for SAP2000.

Περισσότερα Περισσότερα

3DR STRAD ΩΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

 

Η εκπόνηση σύνθετων μελετών φέροντος οργανισμού με την βοήθεια προηγμένων υπολογιστικών εργαλείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Η 3DR, με την 30ετή εμπειρία των στελεχών της και τη συνεχή ανάπτυξη του λογισμικού της, είναι σε θέση να προσφέρει εφαρμογές που αποτελούν κορυφαίες και αξιόπιστες προτάσεις στη στατική μελέτη φορέων οπλισμένου σκυροδέματος, χάλυβα, φέρουσας τοιχοποιίας και ξύλου. To λογισμικό της 3DR απευθύνεται τόσο σε μηχανικούς με υψηλές απαιτήσεις προσομοίωσης και επίλυσης, δίνοντάς τους πανίσχυρα εργαλεία, όσο και σε μηχανικούς που ασχολούνται με συνήθη οικοδομικά έργα και θέλουν να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια στην παραγωγή των τελικών σχεδίων.

 

Περισσότερα Περισσότερα

EC-Praxis ΚΑΝ.ΕΠΕ.

add-on EC-praxis KAN.EΠΕ.

Το νέο add-on EC-praxis KAN.EΠΕ. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το ETABS για την αποτίμηση κατασκευών με βάση τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. τόσο με ελαστικές όσο και ανελαστικές μεθόδους (Pushover).

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

  • Plus (Αποτίμηση με υπολογισμό λ για Προκαταρκτική & Δυναμική φασματική)
  • Nonlinear: Τροποποίηση πλαστικών αρθρώσεων με βάση τον Καν.Επε. & Αποτίμηση με pushover.
Περισσότερα Περισσότερα

3DR PESSOS ΦΕΡΟΥΣΑ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

Το 3DR.PESSOS είναι αυτόνομο πρόγραμμα για την επίλυση και σχεδιασμό δομημάτων από άοπλη, διαζωματική φέρουσα τοιχοποιία. Η έκδοση 2012 από την 3DR υποστηρίζει και τον Ευρωκώδικα 8.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Βιβλιοθήκες υλικών με όλες τις παραμέτρους του κανονισμού (αντοχή κονιάματος, διαστάσεις, τύπος και κατηγορία λιθοσωμάτων, εύρος αρμών κλπ.) για τον υπολογισμό της θλιπτικής και διατμητικής αντοχής των πεσσών και δυνατότητα εισαγωγής πειραματικών αποτελεσμάτων
Περισσότερα Περισσότερα

3DR STEEL MΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

Το πρόγραμμα 3DR.STEEL, το πρώτο Ελληνικό πρόγραμμα μεταλλικών κατασκευών, αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πλήρη λύση στη μελέτη φορέων από χάλυβα. Η νέα έκδοση 2012 από την 3DR υποστηρίζει και τον Ευρωκώδικα 8. Στα 20 χρόνια παρουσίας έχει χρησιμοποιηθεί από πλήθος μελετητικών γραφείων σε ποικίλα έργα κατασκευών από χάλυβα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευελιξία και την εγκυρότητά του.

 

Περισσότερα Περισσότερα

3DR KENAK ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ Κ ΜΕΛΕΤΕΣ

 

Το λογισμικό 3DR.ΚΕΝΑΚ.Επιθεώρηση χρησιμοποιείται στην εκπόνηση μιας ενεργειακής επιθεώρησης και το 3DR.ΚΕΝΑΚ.Full στην εκπόνηση μιας ενεργειακής μελέτης. Το πρόγραμμα αποτελεί επέκταση του AutoCAD σε όλες τις εκδόσεις από το 2000 έως το 2012 32bit ή 64bit (ή progeCAD για τους μή-κατόχους AutoCAD). Έτσι, ο μελετητής μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα εύχρηστα σχεδιαστικά εργαλεία του AutoCAD: lines, dimensions, xref, move, copy, layers κλπ

 

Περισσότερα Περισσότερα

3DR ALUMINIUM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Το πρόγραμμα 3DR.ALUMINIUM αναλαμβάνει την χωρική επίλυση κατασκευών από αλουμίνιο και τον έλεγχο διατομών τους.

Χαρακτηριστικά

•Εύχρηστο περιβάλλον γραφικών υψηλής εποπτείας (γραφική απεικόνιση φορτίων, μετατοπίσεων, εντατικών μεγεθών κλπ) • Ταχύτατη εισαγωγή δεδομένων και μόρφωση του μοντέλου του φορέα με εξαιρετική ευκολία στις διορθώσεις. • Δυνατότητα εισαγωγής 3D φορέα από αρχείο .dxf

Περισσότερα Περισσότερα

ETABS + STEREOSTATIKA

STEREOSTATIKA

Η CSI Engineering σε συνεργασία με την Π – Systems δημιούργησαν την έκδοση ETABS + StereoSTATIKA, που αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση για την εκπόνηση Στατικών Μελετών κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το βραβευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο ως το κορυφαίο λογισμικό διαστασιολόγησης κτιρίων ETABS, στην έκδοση ETABS + StereoSTATIKA εναρμονίζεται πλήρως με τους Ελληνικούς κανονισμούς και αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για τον Μηχανικό που μελετά και την πλέον εξεζητημένη κατασκευή κτιρίου. Η ευκολία στην χρήση, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων, ο χειρισμός ιδιαζουσών περιπτώσεων και η ταχύτατη εκπόνηση μελέτης, αποτελούν τα συστατικά που καθιστούν το πακέτο ETABS + StereoSTATIKA το καλύτερο εργαλείο του δομοστατικού μηχανικού για κτιριακές κατασκευές παγκοσμίως.

Το ETABS + StereoSTATIKA διατίθεται σε έκδοση που υποστηρίζει περιβάλλον Windows XP/VISTA.

Περισσότερα Περισσότερα